8,7 C
Kozienice
piątek, 19 kwietnia, 2024
0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Nowa jakość mięsa, nowe miejsca pracy i nowe otwarcie. W Janikowie powstaje zakład mięsny A&Y BH 18 Meat Producer

Popularne

Warto przeczytać

Powstanie zakładu mięsnego A&Y BH 18 Meat Producer, uważanego za jednego z potentatów światowej branży mięsnej, jest już na finiszu. Jak inwestycja wpłynie między innymi na kwestię zatrudnienia w gminie? Zapytaliśmy o to jej gospodarzy – Avnera Ben Yosef i Yossefa Hai Sabah, którzy podkreślają, że umiejscowienie siedziby firmy na terenie gminy Kozienice nie było przypadkowym wyborem.

Wieloletnie doświadczenie

A&Y BH  18 Meat Producer jest nową firmą na rynku mięsnym w Polsce, ale posiada już bardzo bogate, światowe doświadczenie. Jej zarząd tworzą dwie osoby, a mianowicie Avner Ben Yosef i Yossef Hai Sabah. Firma rozpoczęła produkcję mięsa w 2000 roku i nieprzerwanie od ponad 20 lat dostarcza swoje produkty i usługi do między innymi Brazylii, Urugwaju, Argentyny, Hiszpanii i Polski.

Jako redakcja Kozienice24 spotkaliśmy się w nowej siedzibie zakładu z właścicielami A&Y BH 18 Meat Producer Avnerem i Yossefem, aby zapytać ich między innymi o plany względem gminy Kozienice jak i całego powiatu oraz regionu. Nowopowstały zakład mieści się pod adresem Janików 62, gdzie już niedługo zacznie tętnić życie. Jego specjalnością, niespotykaną dotąd w regionie będzie ubój koszerny.

– Aktualnie jesteśmy na ostatniej prostej do uzyskania wszelkich, niezbędnych pozwoleń i dokumentów,  między innymi numeru weterynaryjnego. Posiadamy dwudziestoletnie doświadczenie w uboju i rozbiorze mięsa wołowego. Właśnie na podstawie naszej wiedzy wybraliśmy Polskę a dokładnie miasteczko w województwie mazowieckim, którym są Kozienice. Uważamy, że jest to region bogaty w najwyższą jakość mięsa, który posiada w tej branży prężnie rozwijający się rynek. Podczas pierwszej wizyty w Kozienicach zostaliśmy bardzo miło przyjęci, co bez wątpienia również przyczyniło się do naszego wyboru, który padł finalnie na Janików. Oprócz tego Kozienice są miejscem, które odegrało znaczącą rolę w historii społeczności żydowskiej i jest to dla nas kolejny, bardzo ważny aspekt. Kochamy Polskę i kochamy Kozienice – mówią Avner Ben Yosef i Yossef Hai Sabah, zarząd A&Y BH 18 Meat Producer.

Avner Ben Yosef oraz Yossef Hai Sabah – właściciele nowopowstałego zakładu mięsnego w Janikowie.

Nowe miejsca pracy i wielkie otwarcie

Jak podkreślają włodarze nowopowstałego zakładu, mają nadzieję, że produkcja wkrótce ruszy, a mieszkańcy Kozienic i regionu znajdą w nim zatrudnienie.

– Chcemy stworzyć nowe miejsca pracy dla społeczności Kozienic i okolic. Oferujemy dobre warunki pracy i atrakcyjną wypłatę oraz elastyczny grafik, w tym pracę zmianową oraz dorywczą.  Poszukujemy osób zarówno z doświadczeniem jak i bez niego – wszystkiego nauczymy! Chcemy przyczynić się do rozwoju kulturalnego i ekonomicznego miasta. Jesteśmy otwarci na współpracę z lokalnym światem biznesu i władzami samorządowymi. Na terenie zakładu mieści się również sklep, który w przyszłości chcielibyśmy otworzyć i oferować klientom z regionu i nie tylko najwyższą jakość mięsa wołowego. Planujemy również wielkie otwarcie na terenie zakładu, gdzie zaprosimy mieszkańców oraz przedstawicieli lokalnej władzy – tłumaczą Avner i Yossef.

E-mail do firmy : contact@aymeatproducers.com

Numer kontaktowy: 578-582-308, dostępny w godzinach 9-16.

A&Y meat producers – strona internetowa:

www.aymeatproducers.com

//Artykuł sponsorowany

Czytaj więcej

- Reklama -

Ostatnio dodane

Skip to content